Nők a középpontban!
Nők a munkavilágában sztereotípiáktól és előítéletektől mentesen.
„Women support women”
Inspiráló nők tanácsai pályájuk elején tartó nőtársaiknak.
Legyél Te is inspiráló nő!
Motiváló női karrierutak, hogy magabiztosan léphess rá a sajátodra.
Previous slide
Next slide
Nők a középpontban!
Nők a munkavilágában sztereotípiáktól és előítéletektől mentesen.
„Women support women”
Inspiráló nők tanácsai pályájuk elején tartó nőtársaiknak.
Legyél Te is inspiráló nő!
Motiváló női karrierutak, hogy magabiztosan léphess rá a sajátodra.
Previous slide
Next slide

Mit találsz az oldalon?

Megkérdeztük azokat a nőket, akik inspiráló karriert futottak be, hogy mi vezette őket a sikerig. Másolni ér!

Inspiráló nők tanácsai pályájuk elején tartó nőtársaiknak.

Motiváló női karrierutak, hogy magabiztosan léphess rá a sajátodra.

Regisztrálj a frissdiplomas.hu-ra, és értesülj elsőként az aktuális témákról!

Interjúk

Megkérdeztük azokat a nőket, akik inspiráló karriert futottak be, hogy mi vezette őket a sikerig. Másolni ér!

GLS.jpeg

„Ma már végtelen a lehetőségek tárháza, így arra biztatnám a fiatalokat, hogy éljenek ezekkel…” – interjú a GLS HR Vezetőjével

 

Milyen manapság nőként vezetőnek lenni? Milyen tulajdonságok segítenek valakinek sikeressé válni (nem csak nőként)? A GLS HR vezetőjével beszélgettünk ezekről a kérdésekről, de az is kiderül az interjúból, milyen lehetőségek várják a pályakezdőket a cégnél, és miért érdemes a GLS-hez jelentkezni.

tech_v2.jpg

„Az Ingram Microban nekem sosem volt olyan érzésem, hogy ez itt a férfiak világa.” – Interjú az Ingram Micro Magyarország Kft. Cloud üzletágának vezetőjével

Miként lesz valakiből sikeres női vezető és hogyan tudnak a nők érvényesülni az IT szektorban? Miért érdemes jelentkezni az Ingram Microhoz és friss diplomásként karriert építeni a cégnél? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Papp Nórával, az Ingram Micro Magyarország Kft. Cloud üzletágvezetőjével.

MicrosoftTeams-image-8-1-1400x800-1.jpg

„Itt segítséget kaptam abban, hogy megtaláljam a saját irányomat…” – Interjú az Adnovum szoftverfejlesztőjével

Kránitz Felícia 2019-ben kezdett az Adnovumnál dolgozni szoftverfejlesztő gyakornokként, jelenleg pedig egyszerre tevékenykedik szoftverfejlesztőként és vállal szerepet career coachként. A cégnél a szakmai fejlődés támogatására külön létezik ez a coach funkció, amelyet a projektfeladatai mellett tölt be többek között Felícia is.

DSC1595-Edit_1400x628.jpg

„Több szinten támogatjuk a pályakezdők karrierépítését” – Interjú a Sigma Technology Hungary Business Area Managerével

A Sigma Technology Hungary amellett, hogy kiemelt figyelmet szentel a szakmai célok megvalósításának, egy dinamikus, jó hangulatú csapattal várja a jelentkezőket. Interjúnkban Alexi Gabriella, a vállalat Business Area Managere elmeséli, hogyan támogatják a pályakezdők karrierépítését, maga is tanáccsal látja el a jövő inspiráló nőit, és kedvenc csapatépítő élményét is megosztja.

Nevtelen-1200-×-628-keppont-1.png

„Nem azt kell keresni, ami hiányzik belőlünk, hanem amiben a legerősebbek vagyunk” – Interjú az OTP Bank IT fejlesztési ügyvezető igazgatójával

Habár a nők manapság már a munkaerőpiac teljes értékű tagjai, sokszor fordul elő, hogy egy-egy helyzet hatására elfelejtjük, merre tartunk karrierünkben. Hogyan tartsuk meg a fókuszt, és egyáltalán hogyan induljunk el?A Sári Ibolyával, az OTP Bank IT fejlesztési ügyvezető igazgatójával készült interjúnkban többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk, de Ibolya – aki maga is pályakezdőként érkezett a vállalathoz – az OTP-nél eddig eltöltött három évtizedes pályafutásáról, és a náluk elérhető, fiataloknak szóló lehetőségekről is mesélt.

Cikkek

Egy jobb önmagadért. Lépj rá a személyes fejlődés útjára, és hozd ki magadból a legtöbbet!

balluff-uj.png

A Balluff a jövő fejlesztőmérnökeinek is utat mutat

Míg az önvezető autók fejlesztése az autóipar főszereplői számára az egyik legfőbb cél, addig Magyarországon a laikusok számára ez egyelőre science fiction-nek tűnik. Azonban mindez február 11-én valósággá válhatott az 14. RobonAUTon. Az autonóm robotok versenyén a BME hallgatói mérhették össze tudásukat. Kiemelt szponzorként pedig immár hatodszor a Balluff is jelen volt az eseményen.

frissdiplomas.jpg

“A sikert nem ajándékba kaptam” – Tóth Edina, a Beszélj Gátlások Nélkül Online Nyelviskola alapítójának vendégcikke

Visszatekintve minden olyan magától értetődőnek és egyszerűnek tűnik. Aki kívülről látja, csak a sikeres nőt látja, aki boldog, és kiegyensúlyozottan mosolyog Magyarország első online nyelviskolája vezetőjeként. 

A sikert nem ajándékba kaptam. Nehéz és rögös utat jártam végig. Többször előfordult, hogy abban a bizonyos társasjátékban, ahol 100-ig kell eljutni, viszont ha a kígyóra lépsz, sok mezőt visszaesel, 98-ról hirtelen a 2-n találtam magam. Nem volt könnyű folytatni.

Nevtelen-terv.png

Alakítsd te is a bankszektor jövőjét! – Az MKB Bank vendégcikke

Egy év alatt négy szakterület megismerése? Versenyképes fizetés? Kiváló közösség? Mentor és egyéni fejlesztési terv? Rugalmas munkaidő? Jól hangzik? Szerintünk is! Ezért indítjuk a Start+ programot!

Idén májusban indítja vadonatúj, friss diplomás programját a Magyar Bankholding. Célja nem más, mint a tehetséges fiataloknak egy egyéves munkalehetőség biztosítása. A bankcsoport egyéves rotációs programmal, szuper közösségi élménnyel, az egyéni fejlődés támogatásával és mentorral várja az egyetemről, főiskoláról kilépőket.

valtozas2-1400x800-1.jpeg

Hogyan őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat, amikor folyamatosan változik körülöttünk minden?

Felgyorsult világunkban rengeteg változáshoz kell alkalmazkodnunk nap mint nap. Ezek nem szükségszerűen csak negatív változások. Ugyanígy a pozitív fordulatok, a lehetőségek is alkalmazkodást kívánnak meg, és a szélsőséges érzelmi állapotok, amik a változások hatására jelennek meg bennünk, kihívás elé állítják a mentális jóllétünk egyensúlyban tartását is. Cikkünkben éppen ezért olyan tippeket gyűjtöttünk össze, melyek a változások és a bizonytalanság közepette segítenek a jóllétünk fenntartásában.

love-yourself-happy-inspirational-concept-1400x800-1.jpg

Te tudod, mitől leszel jól? Az önismeret fontossága a mentális jóllétünk kapcsán

Te tudod mi az, ami valóban feltölt, amikor kezdesz lemerülni? Mennyire vagy tudatos az önmagaddal és a mentális egészségeddel való törődés kapcsán? A saját jóllétünkről való hatékony gondoskodáshoz elengedhetetlen, hogy ismerjük önmagunkat. Nehezen határozható meg ugyanis egy olyan eszköztár, mely mindannyiunknak működik. Cikkünkben olyan tippeket fogalmazunk meg, melyek abban segítenek, hogy növelni tudd a tudatosságod saját magaddal kapcsolatban és megtaláld a számodra valóban feltöltő és élvezetes tevékenységeket a mindennapok során.

pozitiv-erzelmek-2-1400x800-1.jpeg

6 tipp a pozitív érzelmek tudatosabb megéléséhez

Vegyél elő egy papírt és írd le az első öt érzelmet, ami eszedbe jut. Az, hogy mennyire könnyen vagy nehezen jutottak eszedbe érzelmek, azt most hagyd figyelmen kívül. Nézd meg, hogy a felsoroltak közé mennyi pozitív és mennyi negatív érzelem fért.

Ezt a gyakorlatot számos tréning során csináltam már, és azt tapasztalom, hogy az embereknek alapvetően több negatív érzelem jut eszükbe, úgy, mint szomorúság, félelem, csalódottság, féltékenység vagy szorongás.

mindfulness2-1400x800-1.jpeg

Három mindfulness gyakorlat a sűrű mindennapokra

A sűrű, pörgős mindennapok gyakran telnek úgynevezett “robotüzemmódban”: azaz egyik tevékenységből megyünk a másikba, miközben kevésbé vagyunk tudatában annak, hogy is vagyunk. A szünet és megállás nélküli sodródás és rohanás könnyen vezet kimerültséghez és kiégéshez, éppen ezért érdemes ismerkedni a mindfulness módszerével és gyakorlataival, melyek segítenek bekapcsolni a tudatosságot. Hoztunk is három, kifejezetten a sűrű hétköznapokra szabott, gyorsan, pár perc alatt kipróbálható – ám annál hatásosabb gyakorlatot!

calm-businesswoman-relaxing-with-breath-gymnastics-1400x800-1.jpg

5 tipp, mely elősegíti, hogy nőként nagyobb egyensúlyt tudj megélni a mindennapokban

Nőként számos szerepben kell helytállnunk életünk során, ezért a munka-magánélet egyensúly kérdése szinte folyamatosan aktuális. Főként azért is, mert ha minderre nem figyelünk, akkor nagy eséllyel belecsúszhatunk a kiégés valamelyik formájába, ami pedig hosszabb távon is lenyomatát hagyja jóllétünkön. Létezik-e nőként munka-magánélet egyensúly és mire van mindehhez szükségünk?

imposztor2-1400x800-1.jpeg

Amikor nehéz elhinni magadról, hogy tényleg jó vagy: így küzdj meg az imposztor-szindrómával!

Érezted már úgy, hogy meg kellett volna ünnepelned egy sikered, de ehelyett úgy érezted, nem is igazán érdemled azt meg? Ráadásul féltél attól, hogy le fogsz bukni, és kiderül, hogy valóban nem is illet meg a siker? Ha valaha éreztél hasonlót, meg kell nyugtassalak: nem vagy egyedül. A jelenség neve imposztor szindróma és a legfrissebb kutatások szerint mindenki életében legalább egyszer megtapasztalja ezt az érzést.

reziliencia2-1-1400x800-1.jpeg

A lelki ellenállóképesség nyomában: hogyan fejlesztheted rugalmas alkalmazkodóképességed?

A lelki ellenállóképesség (reziliencia) rugalmas alkalmazkodóképességet jelent, pontosabban ez a képességünk segít minket abban, hogy ne ragadjunk benne egy-egy érzelmileg nehéz helyzetben. Olyan, mint egy rugó, mely idővel mindig visszaáll az alaphelyzetébe, mégis rugalmas. A legfontosabb, hogy ez a képességünk abszolút fejleszthető, éppen ezért mutatunk néhány alapelvet és gyakorlatot, amiknek a segítségével mindezen az úton tudatosan el is indulhatsz.

KIEMELT MUNKAADÓ

Regisztrálj, hogy a legfrissebb állásokra tudj jelentkezni!

Új munka, új kihívások, új lehetőség. Legyél Te a következő Inspiráló Nő, aki megosztja a tanácsait!

További érdekes rovatok

Kezdd meg karriered a Frissdiplomással!

Gondolkodj időben, ha karrierépítésről van szó! Munkaadók bemutatkozói és Neked szóló ajánlatai.

Fenntarthatóság

2022

Te mi alapján választasz munkát? Ismerj meg olyan munkáltatókat, akiknek fontos a környezetünk megóvása!

Mentális egészség

Az önfejlesztés éppolyan fontos, mint a szakmai ismeretek. Íme néhány hasznos tartalom a lelki feltöltődésedért!

Gyakornok és pályakezdő hetek

Mérd fel a gyakornokok és pályakezdők számára elérhető lehetőségeket!

Tetszettek a fenti rovatok?
Szeretnél még több témában olvasni?
Nézd meg a rovatgyűjteményünket, és találd meg a kedvenc témáidat.